SRB

Data Locker

Zadovoljstvo nam je da možemo da Vam preporučimo implementaciju najsavremenijeg rešenja iz korporativne sigurnosne problematike. Kompanija D4S d.o.o. je zastupnik DataLocker-a za Srbiju i ujedno i Gold partner Data Locker rešenja.

Data Locker se izdvaja kao lider u oblasti USB Security Solutions-a kupovinom drugih kompanija čiji je primarni fokus zaštita informacija preko USB rešenja. Ovaj sistem zaštite je posebno značajan i široko primenjiv u državnim i finansijskim institucijama koje moraju da poboljšaju zaštitu podataka na USB uređajima i spreče njihovu neovlašćenu upotrebu.

DataLocker Security rešenje je usklađeno sa odlukom o minimalnim standardima upravljanja informacionim sistemom finansijske institucije koju je doneo Izvršni odbor Narodne banke Srbije.

DataLocker je prvi sistem koji ima odobrenje za upotrebu kako u vladi SAD (FIPS 197 i FIPS 147-2) kao i za upotrebu u institucijama vlade Velike Britanije CCTM sertifikat koji izdaje GCHQ - služba koja je zadužena za validaciju kompjuterske opreme koja se koristi u vladinim institucijama.

DataLockerSecurity je moćno i izuzetno ekonomično rešenje koje predstavlja kombinaciju:

 • 1. SafeConsole softvera i
 • 2. Sentry sigurnosnih USB uređaja

1. SafeConsole

program omogućava upravljanje i bezbednost , što čini USB drajvove funkcionalnim u okviru propisanih sigurnosnih mera od strane IT administracije kompanije. Nalazi se na jednom od računara u mreži i omogućava četiri kritične funkcije kojima se USB drajvovi pretvaraju u vredne i sigurne resurse u firmi:

 • 1. Centralizovano upravljanje USB drajvovima - Omogućena je kompletna adminsitracija i upravljanje USB drajvovima.
 • 2. Centralizovano upravljanje sigurnosnim funkcijama USB drajvova - Kombinovanjem daljinske kontrole, daljinskog brisanja i administracije sa hardverskom AES 256 bitnom enkripcijom USB drajvovi postaju bezbedni uređaji za smeštanje podataka.
 • 3. Centralizovano praćenje upotrebe USB drajvova - SafeConsole omogućava kompletan set alata za kontrolu i praćenje USB drajvova – moguće je pratiti i logovati svaku upotrebu, aktivnost, (snimanje, brisanje, preimenovanje...), da li je drajv u upotrebi, automatsko uzbunjivanje ako je drajv izgubljen ili ako je neko pokušao da unese pogrešnu lozinku. Ovi kao i ostali alati omogućavaju da se USB drajvovi koriste kao veoma siguran i koristan medijum za skladištenje osetljivih podataka.
 • 4. zaštita od virusa koji se prenose usb drajvovima - Korišćenjem specijalnih alogritmova u konstrukciji USB drajva, onemogućeno je automatsko startovanje virusa prilikom priključivanja USB drajva na kompjuter i time je postignuto da se virusi ne mogu preseliti sa USB drajva na računar, a moguće je sistem podesiti tako da se virusi ne mogu da snime sa računara na USB drajv.

2. Sentry USB

DRASTIČNO SMANJUJE RIZIK A POVEĆAVA PRODUKTIVNOST

Opremljeni Sentry USB uređajem, vaši korisnici mogu da rade sigurno i u zavisnosti od potrebe sa udaljenih lokacija bez brige oko gubitka podataka i neovlašćenog pristupa. Za vas ovo znači da nećete brinuti o uznemirujućim naslovima u novinama, izgubljenim dokumentima čime bi ste se izložili riziku da izgubite poverenje javnosti i da tu javnost izložite i sami riziku da će podaci o vašim građanima biti zloupotrebljena. To znači da možete da nastavite svoj posao u državnoj instituciji a da vas niko ne prozove zbog nemarnosti ili aljkavosti u pogledu gubitka podataka od značaja. Sigurnosni Sentry USB uređaji zajedno sa DataLocker tehnologijama i SafeConsole softverom za centralizovano upravljanje tim uređajima se neprestano usavršavaju kako bi bili u skladu sa najnovijim razvojem zakona i novih pretnji koje se pojavljuju svakog dana.

Sentry USB uređaji predstavljaju dugoročnu i ekonomski isplativu investiciju zbog vrhunske izrade po vojnim standardima (kućište od ultra jake legure Titanijuma koje omogućava rad i u najekstremnijim uslovima ) otporni na vodu, otporni na vatru i fizičke deformacije. Omogućavaju superbrzi prenos podataka i dugotrajnu upotebu.

Uređaji u ponudi:

1. DataLocker DL serije

 • DL3

  - Hardverski šifrovani eksterni USB 3.0 Hard disk

  - Do 2TB kapaciteta

  - Ne zahteva softver ili upravljačke programe

  - Centralno upravljanje

  - Opcionalna potvrda identiteta sa dva faktora – zahteva dva režima potvrde identiteta (lozinka plus fizička RFID oznaka)

 • DL3 FE

  - Hardverski šifrovani eksterni USB 3.0 Hard disk

  - Do 2TB kapaciteta

  - Ne zahteva softver ili upravljačke programe

  - Centralno upravljanje

  - Opcionalna potvrda identiteta sa dva faktora – zahteva dva režima potvrde identiteta (lozinka plus fizička RFID oznaka)

  - Dualna kriptografija

2. DataLocker H serije (IronKey)

 • H200 BIO

  - FIPS 140-2 Nivo 3 sertifikacija

  - Hardverski šifrovani eksterni USB 2.0 Hard disk

  - Do 1TB kapaciteta

  - Centralno upravljanje pomoću ACCESS Enterprise-a

  - Potvrda identiteta otiska prsta dva faktora - Dodatno poboljšanje bezbednosti i pogodnosti sa biometrijskim mogućnostima putem ergonomskog senzora brzog prevlačenja

 • H300

  - Hardverski šifrovani eksterni USB 3.0 Hard disk

  - Dve verzije: Basic i Enterprise (Enterprise verzija zahteva IronKey EMS)

  - Do 2TB u kapacitetu

  - Centralno upravljanje pomoću usluge upravljanja preduzećima IronKey ili servera

 • H350

  - FIPS 140-2 Nivo 3 sertifikacija

  - Hardverski šifrovani eksterni USB 3.0 Hard disk

  - Dve verzije: Basic i Enterprise (Enterprise verzija zahteva IronKey EMS)

  - Do 2TB u kapacitetu

  - Centralno upravljanje pomoću usluge upravljanja preduzećima IronKey ili servera

3. Ostala enkriptovana rešenja

 • Sentry 3 FIPS

  - 256 bit AES enkripcija (Advanced Encryption Standard)

  - Brzi USB 3.0 interfejs

  - Do 64GB kapaciteta

  - Centralno upravljanje pomoću SafeConsole-a

  - Robusni dizajn (izdržljiv, kompaktan, pokretljiv)

 • EncryptDisc®

  - FIPS 140-2 kripto motor

  - Nema softvera ili upravljačkih programa za instaliranje

  - Savršeno rešenje za medicinske, pravne i finansijske prakse

  - Dostupno u CD 100 paketima

 • SafeCrypt – Šifrovano Cloud skladište

  SafeCrypt je „cloud encryption gateway“ koji pruža sloj šifrovanja između vaših aplikacija i dobavljača usluge skladištenja u oblaku. SafeCrypt stvara virtuelni pogon lak za upotrebu koji služi kao prolaz za šifrovanje. Jednostavno usmerite svoju aplikaciju na slovo virtuelnog pogona i SafeCrypt u potpunosti širfira vaše podatke pre nego što napusti računar, a zatim ih prosleđuje dobavljaču usluga skladištenja u oblaku u potpunosti u šifrovanom obliku.

 • SafeConsole

  SafeConsole omogućava vašoj organizaciji inventarizaciju, reviziju, upravljanje i uništavanje šifrovanih krajnjih tačaka omogućenih kroz SafeConsole.

 • Integrišite
 • Identifikujte
 • Popišite
 • Konfigurišite

Za sva Vaša pitanja stojimo Vam na raspolaganju

Kontaktiraćemo Vas i dogovorićemo termin, način i druge detalje pružanja D4S rešenja i podrške.

U dogovorenom terminu rešavamo Vaš zahtev.

Kvalitetu pruženih usluga u višedecenijskoj saradnji svedoče reči naših korisnika… više pogledajte OVDE…